Stasel Kase

Lorrdianilainen Pimeälle Puolelle kääntynyt entinen jediparantaja

Description:

Tummasilmäinen ja -tukkainen, ruskeaihoinen nuori siropiirteinen ihmisnainen. Tuuheat hiukset alkavat jo olla kasvaneet pitkiksi.

http://olara.de/files.php?pid=1936&aid=683

Bio:

Stasel syntyi planeetta Lorrdilla ja kasvoi lorrdialaisessa kulttuurissa miltei 3-vuotiaaksi (http://starwars.wikia.com/wiki/Lorrdian), jolloin voimaherkkiä lapsia etsineet jedit löysivät hänet ja ottivat jedijärjestön hoiviin. Stasel oli yksi paristakymmenestä voimaherkästä lapsesta, jotka kerättiin galaksin ulkokehän planeetoilta ja tuotiin koulutettavaksi Eliadin jeditemppeliin. Stasel kävi Eliadissa jediakatemian ja pysytteli niillä main myös lähes koko padawan-aikansa ritari Navar’eppin oppilaana.

Akatemia-aikoinaan Stasel osoittautui harkitsevaiseksi ja innokkaaksi oppijaksi, mutta vaikka hänellä oli kaikkien opettajiensa mukaan vahva ja hyvä suhde Voimaan, hän oli aina hirvittävän epävarma taisteluharjoituksissa. Stasel oli hiljainen ja rauhallinen lapsi, joka nautti erityisesti lukemisesta ja meditaatioharjoituksista. Stasel sai Eliadin temppelissä jonkin verran koulutusta lorrdianilaisten kulttuurista ja nonverbaalisesta kineettisestä kommunikaatiosta.

Saadessaan mestarikseen Navar’eppin, Staselin valomiekkataidot parantuivat huomattavasti erityisesti puolustustaistelun alalla. Navar’epp haki padawaninsa kouluttamiseen aktiivisesti apua myös muilta Eliadin temppelin opettajilta: temppelin johtaja avusti parivaljakkoa Voiman käytön ja meditaation kanssa ja ritari Ryann Moross antoi Staselille ensimmäiset opit parantamisen saralla. Stasel teki ensimmäisen oman valomiekkansa 16-vuotiaana Ilumin kristalliluolissa (perusmalli, vihreä terä). Tällä matkalla hän myös joutui ensimmäistä kertaa yksin oikeaan taisteluun, jossa haavoittui vakavasti.

Stasel matkasi Coruscantin jeditemppeliin ensimmäisen kerran 17-vuotiaana mestarinsa Navar’eppin kanssa ja pääsi temppelin parantajien oppiin. Stasel osoittautuikin lahjakkaaksi paratamisen alalla.

19-vuotiaana Stasel seurasi mestariaan Naboolle ratkaisemaan konfliktia Kauppaliiton ja Naboon välillä. Konfliktissa oli jo Navar’eppin ja Staselin saavuttua kuollut useita jedejä, mutta Navar’eppin sankarillisten toimien ansiosta konflikti saatiin kuitenkin ratkaistua enimmäkseen rauhanomaisin keinoin. Staselille Naboo oli kova paikka, sillä se oli ensimmäinen todellinen sotatanner, jolle hän joutui. Parantajankykyjensä takia hän oli toki hyödyksi, mutta erityisen tiukoille Stasel joutui niiden muutaman päivän aikana, jolloin hän luuli kadonneen mestarinsa kuolleen taistelussa. Myöhemmin paljastui, että Navar’epp olikin selvinnyt vammoitta taistelusta ja oikeastaan omakätisesti ratkaissut koko konfliktin.

Pian Naboon taistelujen jälkeen Stasel alkoi suorittaa ritarikokeitaan jotka järjestettiin hänelle Coruscantin temppelissä. Stasel valmistui jediritariksi 20-vuotiaana jouduttuaan uusimaan Trial of the Flesh-kokeen kerran.

Stasel miltei erotettiin Jediritarikunnasta tietoturvakömmähdyksen päätteeksi. Samoihin aikoihin Staselila oli salasuhde jedimestari Myofar Raqsheshin kanssa.

Kloonisodan kiihtyessä Stasel otti padawanikseen Vrakos Gharain, jonka aikaisempi mestari oli neuvostoon noussut Myofar Raqsheshin. Samaan aikaan useampi muukin neuvoston jäsen luovutti padawaninsa opetusvastuun nuoremmille ritareille, jotta pystyisivät hoitamaan lisääntyneet neuvostotehtävänsä laiminlyömättä oppilaidensa opetusta.

Vrakos katosi Jeditemppelistä Staselin ollessa Varjokomentajan määräämällä salaisella tehtävällä. Etsiessään padawaniaan Stasel tutustui lorrdialaiseen salakuljettaja Kale le Noraan ja tämän avulla jäljittikin Vrakosin Tatoinen planeetalle. Stasel suostutteli Vrakosin palaamaan takaisin oppiinsa ja alkoi valmentaa tätä rakentamaan ensimmäisen oikean valomiekkansa. Tatooinella Vrakos ja Stasel pelastivat Shmi Skywalkerin lapset tuskeenien leiristä. Vrakos jätti poikalapsen Shmin aviomiehen perheeseen ja otti tyttölapsen mukaansa. Shmi itse kuoli tuskeenien leirissä, ehtien viime henkäisyillään vain nimetä lapsensa Leïaksi ja Lükeksi.

Kalen neuvosta Stasel ohjasi Vrakosin miekantekohommiin Lorrdianin kuussa sijaitseviin salaisiin kristalliluoliin. Vrakosin täällä ollessa Myofarin lähettämät jedit tulivat hakemaan häntä ja Vrakos lähti vapaaehtoisesti näiden mukaan. Vrakos oli vannottanut Staselin piilottamaan Leïan, joten sen hän tekikin Kalen avustuksella ennen kuin lähti padawaninsa perään Coruscantiin. Jeditemppelissä Stasel yhytti Myofarin, joka oli Jedineuvoston pidättämänä. Hän kertoi Staselille tavanneensa Vrakosin ja nähneensä tämän olevan lipsunut Pimeälle Puolelle. Myofar koetti vakuuttaa Staselin lähtemään hälyyttämään jedit piiloon Vrakosia, mutta Stasel lähti padawaninsa perään uskoen vielä voivansa kääntää tämän pään.

Kun Stasel yhytti padawaninsa, oli kuitenkin jo liian myöhäistä. Vrakos välitti Voiman avulla muistonsa ja tietonsa Yodan suunnitelmasta käyttää ylikansleri Palpatinea, joka olikin sithlordi Darth Sidious, tuhoamaan koko Jediritarikunnan. Stasel oli ensin epäuskoinen, mutta muistot olivat tosia ja Vrakos vakuutti Staselin siitä, että koko Jedijärjestö oli läpimätä ja vaati uudistusta. Kuinka muuten Yoda suunnittelisi tällaista? Kaikesta tästä järkyttyneenä Stasel palasi Jeditemppeliin meditoimaan kaikkea tätä uutta. Temppelin korkeimmassa tornissa Staselin sielu synkkeni ja hän tunsi Pimeän Puolen voittavan. Koko Jediritarikunta – ja sen mukana kaikki mitä Staselille oli opetettu – olikin valhetta, rauha oli valhetta, vain konflikti ja tunteen palo olivat totta.

Tuskissaan, pelon ja vihan riepomana Stasel kiiruhti kertomaan Vrakosista Neuvostolle, toivoen, että nuo viisaat jedimestarit löytäisivät tähän hirvittävään tilanteeseen ratkaisun. Neuvosto kuitenkin repesi ilmiriitoihin kuullessaan syytökset Palpatinea ja järjestöä kohtaan. Mestari Mace Windu kävi suutuspäissään Staselin kimppuun ja kun Mestari Ik’pachk astui puolustamaan Staselia, Windu suutuksissaan surmasi tämän. Stasel katseli pelonsekaisen vihan repimänä Neuvoston riitelyä ja tehottomuutta. Vain yksi mestareista oli tyyni. Yoda nousi istuimeltaan ja käveli rauhallisesti neuvostohuoneesta pois. Ohittaessaan Staselin tämä ojensi hänelle valomiekan. Stasel on varma, ettei pieni vihreä jedimestari sanonut mitään, mutta käsky oli hänelle täysin selvä. Yodan petturuus ja neuvoston typeryys laittoivat lopulta itämään sen muutoksen, jonka Vrakosin sanat olivat Staselin sieluun istuttaneet. Stasel surmasi koko keskenään riitelevän Jedineuvoston rippeet repien voimaa pelokonsa ja vihansa kautta Voiman Pimeältä Puolelta.

Myofar, Ryann ja Navar’epp todistivat Staselin hirmuteon loppua, mutta Stasel pakeni heitä Myofarin romautettua neuvostohuoneen katon taistelijoiden väliin. Stasel jatkoi matkaansa temppelissä surmaten jokaisen tielleen osuvan jedin, ritarin, padawanin tai lapsen, yhtä kaikki. Jossain vaiheessa Temppelin tuhoon liittyivät myös Tasavallan kloonisotilaat. Myofar tuli lopulta pysäyttämään Staselin ja heidän astuessaan ulos Jeditemppelistä, kloonisotilaat tervehtivät Myofaria ylikansleriksi. Ilmeisesti tämä oli Vrakosin suunnitelman loppuhuipennus.

Myofarin ottaessa politiikan haltuunsa ja tasoittaessaan separtistien ja Tasavallan konfliktin, Stasel johti kloonisotilaita Jedipuhdistukseen ( http://starwars.wikia.com/wiki/Great_Jedi_Purge ) samalla etsiessään Vrakosia. Lopulta hän jäljitti Vrakosin myrkkytehdaspaikkaan, jossa mestari ja oppilas kävivät viimeisen taistelunsa. Stasel syytti Vrakosia pimeästä kohtalostaan ja taistelun lopulta Vrakos hyppäsi kuolemaansa keskelle sihisevää happomyrkkymerta. Jos Staselin sielussa oli enää jotakin pelastettavissa, se kuoli tuon taistelun tuloksena.

Features

- lorrdianilainen
- harkitsevainen
- vahva yhteys Voimaan
- epävarma taisteluissa hahahaha scratch that, fear leads to anger and anger leads to the Dark Side and that leads to POWER!
- hyvä oppilas Akatemiassa
- introvertti yksilö
- ymmärtää kineettistä kieltä & nonverbaalista viestintää
- omaa taktista älyä
- Vanhan Koodin kannattaja heheheh scratch that, opiskelee nykyään sithikoodia!! xD
- peace is a lie, there is only passion → SITHIYTYI!

Links

Mestari Navar’epp

kunnoitan mestariani
mainio opettaja
hiton kyylä
etääntynyt, mutta rakas mestarini
lopulta voin aina luottaa ainakin Navar’eppiin
I’ve crossed the line, there’s no going back ever again

Ritari Ryann Moross
ihailen skillejä suunnattomasti
minäkö muka ihastunut!
hyväksyn kiintymykseni Ryanniin, mutta en anna sen vaikuttaa valintoihini
“emotion, yet peace -
- passion, yet serenity"-
vaikka nuoruuden ihastus on laantunut, Ryann edelleen säväyttää
out of my reach now, for good

Voima
luotettava liittolainen ja opettaja
Tämä ei voi olla Voiman tahto!
se mitä ennen tunsin oli vain vääristynyt silhuetti todellisesta Voimasta!

Mestari Myofar Raqshesh
viisas ja hyvä opettaja
a very guilty pleasure
kiusaus, jota voi vastustaa
brings out the worst in me

Vrakos Gharai
miksi Jediritarikunta pitää häntä Temppelissä vastoin tahtoaan? hän ei selvästi kuulu tänne!
needs guidance
destroyed me
I failed her, I hate her

*Kale *
Iljettävää roskasakkia
Luotettava, mutta moraaliton ryökäle
ei perse joko taas näitä houkutuksia!
the one light in this darkness, but its shine hurts

Haasteita, motivaatioita ja angsteja

Mestari Navar’epp: on ihan perseestä kun se ei luota että osaan pitää itteni kurissa, mutta toisaalta taas se on hirmu tärkeä ja rakas. Se tais olla ihan oikeilla jäljillä, en vaan tajunnut sitä silloin. Hyvä kun varjeli kiintymiseltä! Ei voi ikinä antaa anteeksi sithiyttäni! :(

Trial of Courage: Mistä tiedän, milloin olen valmis kokeilemaan uudestaan? (Ei oppinut, että fear is her path to the dark side..) Dra luuli, että Stasel huijasi Myofarin avulla. Fear leads to anger, and anger is the path to the… indeed, the cookie side of the Force…

Kiintymyssuhteet: täytyisi välttää, mutta jos ei voi, niin pitää ainakin tiedostaa ja varoa ettei toimi Voimaa vastaan vain tunteidensa vietänä. Passion, yet serenity “When passion rules, how weak does reason prove!” (Elizabeth Taylor) Peace is a lie, there is only passion.

Koodin tulkinta ja järjestön säännöt: toisaalta “there is no passion, there is serenity”, toisaalta “passion, yet serenity”, mutta mikä minä olen valitsemaan vanhan koodin vain siksi kun se sattuu sopimaan omiin tulkintoihin? Vaikka mestarini sanookin että tämä on ok, niin enkö juuri tässä asiassa häntä ole aiemmin kritisoinut (vrt. Naboon kriisissä noustiin aseisiin vaikkei periaatteessa ollut pahaa mitä karkoittaa, vain vähäinen trade dispute, ei Voiman käytön arvoista)? The Force shall free me.

Stasel Kase

Jedihimmeli MuadMouse m1hka